Disco op rollerskates in Leidse Stadsgehoorzaal

De Leidse Stadsgehoorzaal houdt zaterdag een rollerdisco: ’s middags voor kinderen en ’s avonds voor volwassenen.

De Leidse Stadsgehoorzaal houdt zaterdag een rollerdisco: ’s middags voor kinderen en ’s avonds voor volwassenen.© Publiciteitsfoto

Theo de With
Leiden

Eind jaren ’70, begin jaren ’80 was het een hype. Opeens gingen jongeren discodansen op rollerskates. Oude tijden herleven komende zaterdag in de Leidse Stadsgehoorzaal.

In samenwerking met poppodium Gebr. de Nobel wordt voor de eerste keer een rollerdisco gehouden in de Stadsgehoorzaal. Het gebeurt in twee etappes: ’s middags voor kinderen en ’s avonds voor volwassenen.

De Dolly Dots zongen in 1979 het liedje ’Rollerskating’ op het hoogtepunt van deze rage zelfs de Top 40 in. De lol van vroeger kan opnieuw beleefd worden. Met discoballen, lasers en rookmachines wordt alles uit de kast getrokken om de ideale omstandigheden te creëren. Uit de speakers klinken de vetste discohits.

Wie geen rolschaatsen meer in de kast heeft liggen, kan ze huren in elke gewenste maat. Skeelers zijn niet toegestaan op de dansvloer. De organisatoren moedigen aan om in stijl gekleed naar het discofeest te komen.

Voor wie even wil bijkomen van zijn moves, zijn er drankjes en snacks te koop rond de dansvloer. Zo is er voor de zoetekauwen een Candy Corner met suikerspinnen en popcorn. De avonddisco is inmiddels uitverkocht. Voor ’s middags zijn nog kaarten te koop.

Rollerdisco, zaterdag 14 april, 14.00-17.00 uur voor kinderen en vanaf 20.00 uur voor volwassenen (18+), Stadsgehoorzaal, Leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.