Stilte op Alphens Rijnplein

alphen aan den rijn

Horecaondernemers aan het Rijnplein zetten vandaag pas na 15 uur hun terras buiten. De gemeente vraagt winkeliers en bewoners om tussen 12 en 14 uur geen muziek of andere geluiden te laten horen.

Alphenaren die de herdenkingsdienst live willen zien, kunnen die vanaf het Rijnplein en het pleintje voor de Adventskerk volgen. Daar staan twee grote televisieschermen. Ook zenden de NOS en RTL de dienst live uit.Alphen maakt zich op voor de grote, maar sobere herdenkingsdienst in Theater Castellum. Deze dienst is voor de slachtoffers, nabestaanden, hulpverleners en andere nauw betrokkenen van de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof. Ook koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en premier Mark Rutte wonen de dienst bij. Vice-premier Maxime Verhagen en minister Piet Hein Donner vertegenwoordigen het kabinet. Vanuit de gemeente zijn burgemeester Bas Eenhoorn, de wethouders en de fractievoorzitters van de gemeenteraad aanwezig.

Het gebied rondom het Burgemeester Visserpark en de Wilhelminalaan is vandaag tussen 10 en 15 uur volledig afgesloten voor verkeer. Tussen 9.30 uur en 14.30 rijden er geen bussen door het centrum. De gemeenteloketten zijn van 12 tot 14 uur gesloten.

De Alphense basisscholen sluiten om 11 uur hun deuren. Ouders en verzorgers hebben hierover een brief ontvangen. Winkelcentrum De Ridderhof is tussen 12 en 13 uur dicht, omdat veel van de ondernemers bij de herdenkingsbijeenkomst aanwezig zijn.

De vlag gaat bij alle overheidsgebouwen in het land halfstok.

Tijdens de dienst, die om 12 uur begint, zijn er optredens van Stef Bos, Liesbeth List en musicalster William Spaay. Sprekers zijn Eenhoorn, Rutte en een nabestaande of ooggetuige. De burgemeester zal één voor één de namen van de zes slachtoffers noemen, waarna telkens een witte zuil met bloemen en een naamplaatje wordt uitgelicht. Hierna zal één minuut stilte worden gehouden.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.