TOP haalt korfbal-kampioenschap naar Sassenheim

Wim Wegman

De korfballers van het Sassenheimse TOP/Quoratio zijn zaterdagavond landskampioen geworden. In een uitverkochte Ziggo Dome versloegen ze PKC uit Papendrecht met 24-22.

Het is de derde keer in de clubhistorie dat TOP het landskampioenschap wint. Het was een zwaarbevochten zege. De Sassenheimers stonden het overgrote deel van de wedstrijd op achterstand. Maar na een eindsprint legden ze toch beslag op de landstitel.

PKC scoorde, na een bliksemstart (2-0) van TOP, zevenmaal op rij. Daarna kon TOP hooguit bijblijven tot het bij rust 13-17 stond en PKC zichzelf alleen maar kon verwijten dat er niet nog iets meer afstand was genomen. TOP daarentegen wist zelden de rebound te pakken en leek niet bij machte om de aanvalsdrift van PKC af te stoppen.

TOP kwam na de rust echter snel terug en met nog een kwartier te gaan stond het plots 18-18. PKC kreeg steeds meer moeite met scoren en wist ook verdedigend minder af te dwingen. Anderzijds kon ook TOP niet doordrukken en kort voor tijd stond het nog altijd 22-22. Twee treffers van Top-spelers Rianne Echten en Mick Snel leverden de winst op voor de club uit Sassenheim.

,,Dit is heel, heel lekker. De tweede helft was een draak, maar we trekken hem wel binnen. Dus uiteindelijk maakt het geen reet uit'', glunderde Snel, die tekende voor zes treffers. Een glansrol aan de zijde van TOP ging echter uit naar Celeste Split, die de tweede helft bepaalde met vier rake ballen. Bij PKC was Laurens Leeuwenhoek met zes treffers het meest productief.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.