Tempo is in de zaal wel de baas

Hielke Biemond
Leiden

Sporting Trigon - Tempo leverde in de zaal geen verrassing op zoals eerder op het veld. De regionale overgangsklassers hielden elkaar buiten nog in evenwicht (19-19), binnen was het verschil duidelijk: 19-25.

Zowel Sporting Trigon als Tempo kende in het laatste zaalseizoen veel turbulentie. De Leidenaars ontdeden zich vroegtijdig van hun coach en wisten zich pas in een beslissingswedstrijd tegen IJsselvogels te handhaven. De bezoekers uit Alphen degradeerden uit de overgangsklasse, waarna zij hun coach en zowat hun gehele vrouwenkwartet zagen vertrekken. Eerder speelden de clubs op het veld dus nog gelijk, maar in het onderlinge treffen in de zaal konden zij de volle winst wel gebruiken, daar ze hun openingsduels verloren.

Het zag er in de eerste helft nog naar uit dat de regionale rivalen weer op een gelijkspel zouden afstevenen. Beide ploegen scoorden zowat om en om, zodat er enkel op 1-3 even een groter verschil was (9-10 rust). Het was echter een veeg teken dat de thuisploeg drie doelpuntenmakers had en de tegenstander vijf. Dit verschil in schotkracht werd na de pauze doorslaggevend. Tempo kwam gauw vier punten los en hield deze marge moeiteloos vast. Edwin van der Weijde was bij vlagen niet af te stoppen; hij zou tien keer scoren, waarbij hij zelfs een onderhands schot van verre afstand door de mand liet glijden. Sporting Trigon probeerde de productiviteit nog wel te verbeteren door het inzetten van Danya Kling en René Bekker. De invallers scoorden samen drie keer, maar het was onvoldoende om te voorkomen dat het verschil in de slotminuten nog opliep tot 19-25.

Coach Aad van Rijthoven constateerde tevreden dat zijn Tempo nog op koers ligt. ,,Wij willen straks vier uit vier staan. Tjoba en Avanti zijn kampioenskandidaten, dus dat zijn moeilijke wedstrijden. Maar Trigon en De Meervogels zijn ploegen die wij in goeden doen kunnen hebben. Ik vond ons vandaag de hele wedstrijd beter, alleen deden we het verdedigend eerst niet goed. Maar vijftien goals in de tweede helft is niet verkeerd.’’

Zijn collega Leo van den Bos kon weinig op het eindresultaat afdingen. ,,Wij hadden wel fases dat we ze verdedigend goed in bedwang hielden. Maar als je dan zelf niet scoort, schiet je daar weinig mee op. Ik geloof dat we geen enkele vrije bal hebben gemaakt. Ik vond ons ook mentaal kwetsbaar, want toen het gat vier punten was, gingen de koppen hangen. Dat moet zaterdag tegen De Meervogels echt wel beter, anders zitten we meteen weer in zwaar weer.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.