Valken ’68 mag nog hopen op meer

Doelman Erwin van der Nagel van Valken ’68 moet grabbelen na de 0-3 van Carlyson Bazoer.© Foto Orange Pictures/Wilem Jan Dijkdrent

Hennie Kanbier
Valkenburg

Ruim tien minuten na rust daalde het geloof in een goede afloop naar het nulpunt. Nieuwenhoorn maakte er 0-3 van tegen Valken’68 en her en der liet de aanhang van de thuisploeg al weten komende dinsdag een tochtje naar Hellevoetsluis maar te laten. Hun ploeg zou immers al kansloos zijn na de eerste ontmoeting. Een minuut of vijfendertig later zag de wereld er evenwel geheel anders uit. De ploeg van Arie van Duijn had zich terug geknokt naar 2-3 en de opponent kon weldegelijk aan het wankelen worden gebracht.

Nieuwenhoorn hield met de uitslag de beste papieren, maar Van Duijn meende dat Valken’68 uiteindelijk de morele winnaar was. In zijn optiek kan het in de return nog alle kanten op en is de hoop nog niet vervlogen om straks in de finale uit te komen tegen DCV of SVC’08 voor een plaats in de eerste klasse

Niet ver na de 0-3 nam Mark van der Plas zijn manschappen verbaal aan de hand. ,,Er is nog niets aan de hand Valken, blijf gewoon voetballen”, zo luidde zijn advies. Was het tegen beter weten in of geloofde de aanvoerder oprecht nog in de kansen van de nummer drie uit 2C? Hoe dan ook; de thuisploeg kwam terug en nog heel dicht in de buurt van de gelijkmaker.

Kort na het begin had Valken’68 botte pech. Op een voorzet van de regelmatig opkomende rechtsback Sander van Duijn had een strafschop kunnen volgen. Een handsbal werd door de leidsman over het hoofd gezien of niet als zodanig beoordeeld. Het had een welkome steun geweest om de wedstrijd een wending mee te geven. Die meevaller bleef uit en vervolgens ontrolde zich een duel waarin de teams elkaar weinig ontliepen. Het baltempo was vrij laag en daardoor bleven verrassende acties veelal uit.

Bij de tweede hoekschop van Nieuwenhoorn kwam de gastheer in de problemen. Wat ongelukkig passeerde Ronald Kuijt zijn eigen doelman, hoewel Danny Kraijema de treffer claimde.

Niet veel later kreeg Jaco van der Bent, die als buitenspeler het gevaarlijkst was, de kans op de 1-1. Doelman Wouter Bloothoofd mocht de lat bedanken. Op slag van rust maakte Van der Plas ongelukkig hands en scheidsrechter Noordhoek aarzelde niet om de eerste strafschop van de middag uit te delen. Sevket Kasaroglu bracht Valken’68 verder in het nauw.

Na de rust kreeg Robbert van Delft de kans op de aansluitingstreffer nadat hij zich met enig fortuin had vrij gespeeld, maar de doelman keerde zijn inzet. Tot groot leedwezen van Van Duijn en de zijnen werd het kort hierna 0-3 na opzichtig balverlies van Erwin de Ridder. Carlyson Bazoer knikte binnen aan het einde van de aanval van de ploeg uit Hellevoetsluis.

Valken’68 leek geslagen en kansloos, maar niets was minder waar. Eerst werd Van der Bent onderuit geschoffeld en benutte Arjan Haasnoot de elfmetertrap. Daarna werd de ingevallen Sven Boonstoppel van de sokken gelopen en nu was het Kuijt die de penalty verzilverde.

In de slotfase kreeg Van der Bent dé kans om de achterstand zelfs volledig weg te poetsen, maar het bleef bij de vijf treffers en het Valkenburgse geloof dat het nog niet gedaan is. Het verleidde een fan om toch maar aan te kondigen dinsdagavond alsnog af te reizen.

Valken ’68: Van der Nagel, Van Duijn, M.van der Plas, Haasnoot, Boere, De Ridder (62.Langeveld), De Mooij, S.van der Plas, Van Delft (56.Boonstoppel), Kuijt (79. Van Rijn), Van der Bent.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.