Katwijkse vogelclub krijgt eigen trektelpost

Alieke Hoogenboom
Katwijk

Het schelpenpad wordt al aangelegd en volgende week zaterdag is het zover. Vogelclub Katwijk krijgt een trektelpost in de zeereep.

„Fantastisch”, zegt vogelaar Gijsbert van der Bent. „Dit willen we al heel lang. Een eigen plek waar we vrij kunnen zitten. We hebben een tijd vanuit de tuin van Hotel Savoy vogels geteld, maar we kunnen daar niet blijven staan als er iemand woont. De post komt in de zeereep, tussen het monument voor de omgekomen zeelieden en de nieuwe KRB-post. We hebben zo mooi uitzicht over de zee, het strand en de Uitwatering.”

Op het platform komt een schutting waar de vogelaars in de luwte kunnen staan. „In de stijl van het kustwerk”, weet Van der Bent. Er komt geen bankje, want de gemeente is volgens hem bang dat het dan een hangplek wordt. Ook is het niet de bedoeling dat het een ’uit de wind-zitje’ voor toeristen wordt, benadrukt Van der Bent.

Hij ziet zichzelf en zijn collega-vogelaars al zitten. „Met windkracht 9 uit het noordwesten worden vogels naar de kust geblazen. Wij zitten daar dan ingepakt middenin de storm en het stuifzand. Nee, trektellen is niet voor watjes.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.