Mo Berdai en VVSB na een half jaar al uit elkaar

Hielke Biemond
Noordwijkerhout

Aan het huwelijk tussen Mo Berdai en VVSB is na amper een half jaar een einde gekomen. De rechtsback en de topklasser hebben maandag besloten om uit elkaar te gaan.

De welbekende druppel viel afgelopen zondag toen Berdai in actie moest komen bij het tweede elftal van VVSB, maar niet kwam opdagen. ,,We hebben vandaag afscheid genomen van Mo. We hebben gezegd dat het nu klaar is. Het bleef een opeenstapeling van incidenten’’, liet trainer Wilfred van Leeuwen later op de middag weten.

Berdai beweert echter dat VVSB nooit contact met hem heeft opgenomen en dat de verdediger de club zelf heeft opgebeld. ,,Ik kan het voetballen op zondag niet goed meer combineren met mijn nieuwe baan en daarnaast miste ik het vertrouwen van de trainer", aldus Berdai, die tot zijn eigen teleurstelling hoorde dat rechtsbuiten Ramon Hoek zondag in het duel met OJC Rosmalen (2-2) als rechtervleugelverdediger werd opgesteld.

,,Ik kan echt wel leven met een reserverol, maar communiceer dat dan duidelijk naar me. De trainer heeft nooit met me gesproken. Natuurlijk had ik zelf ook dingen beter aan kunnen pakken. Ik heb niks tegen de club. Het zijn heel leuke teamgenoten, maar de klik met de trainer was er niet. Dan houdt het op.’’

De in de zomer van UVS overgekomen Berdai, die mede door een teenblessure geen competitieduel speelde, hoopt snel mee te kunnen trainen bij een andere club. ,,Het liefst ga ik op zaterdag voetballen. Een terugkeer bij UVS sluit ik niet uit."

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.