Rijnsburg zet slechte gewoonte voort

Redactie Leidsch Dagblad
Rijnsburg

Ook in het vierde seizoen van het bestaan van de topklasse is Rijnsburgse Boys er niet in geslaagd de openingswedstrijd van het seizoen te winnen. Op de eigen Middelmors werd met 1-2 verloren van Kozakken Boys. De Werkendamse zege viel zonder meer verdiend te noemen.

Met zes nieuwe spelers in de basiself werd Rijnsburgse Boys volgens coach Niek Oosterlee in de eerste helft 'van het kastje naar de muur gespeeld'. Dat de Uien desondanks met een 1-0 voorsprong gingen rusten, was dan ook een klein wondertje. Kozakken Boys liet kans op kans liggen, waarna Kevin Winter Rijnsburgse Boys in de blessuretijd van de eerste helft uit een strafschop op voorsprong schoot.

Een minuut na de thee stelde Kozakken Boys via Arif Irlmazbilek direct orde op zaken. Een kwartier later volgde via Benjamin Martha (voormalig Quick Boys en Katwijk) zelfs de 1-2. In de slotfase joeg Rijnsburgse Boys nog wel op de gelijkmaker, maar grote kansen van Raily Ignacio en invaller Quincy van de Leuv leverden geen treffers op.

Doelman Richard van Nieuwkoop, verkozen tot man van de wedstrijd, sprak van een verdiende nederlaag. ,,Ik denk dat iedereen wel had verwacht dat wij beter zouden spelen dan we vandaag gedaan hebben."

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.