Noord- en Zuidplein Roelofarendsveen één

Redacteur Rijn en Veen
Roelofarendsveen

Een heel nieuw, apart winkelpleintje in Roelofarendsveen, daar heeft niemand iets aan. Het Zuidplein, dat bij het project De Oevers hoort en in 2018 klaar moet zijn, moet het bestaande boodschappencentrum op het Noordplein versterken.

,,Eigenlijk moeten we helemaal niet spreken over een Noord- en een Zuidplein, maar gewoon over het winkelhart van Roelofarendsveen’’, zegt projectmanager Joyce Reichenfeld van Hoorne Vastgoed, verantwoordelijk voor het nieuwe winkelgebied. Hoewel het Zuidplein pas in 2018 klaar moet zijn, wordt er al druk overlegd tussen gemeente, bestaande winkeliers en de ontwikkelaar.

,,Een nieuwe parkeerplaats zou in eerste instantie een stuk verder van het winkelplein komen te liggen'', zegt Richard van Klink van de Kaaswereld op het Noordplein en secretaris van winkeliersvereniging Raak. ,,Na overleg is besloten dat het Zuidplein nu als het ware een spiegeling van het Noordplein wordt. Zo wordt het één groot plein met voldoende parkeerplekken, dichtbij de winkels.’’

Welke winkels zich in het nieuwe gebied gaan vestigen, is nog niet duidelijk. ,,We zijn al heel blij met de Hema op het Noordplein. Een juwelier, elektronicazaak en schoenenwinkels zouden hier niet misstaan’’, aldus Van Klink. Alleen de komst van supermarkt Vomar is honderd procent zeker, omdat dat een partner van Hoorne is.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.