Scylla houdt kans op plek in eredivisie A

Hielke Biemond
Tafeltennis

Scylla is aan een spectaculaire eindsprint begonnen. De Leidse ploeg leek twee geleden nog vrij kansloos voor een plek in de eredivisie A, maar na de geweldige 5-1 triomf tegen Hilversum is de kans op plaats zes fors toegenomen en dat heeft ook te maken met de flinke uitglijder (2-4) van Pecos tegen het gehandicapte DTK.

Thomas Bénit, de kopman van Scylla, was blij. ,, Als we zo als team blijven spelen, dan kunnen we het nog halen. Ja, ik heb een goed gevoel dat het gaat lukken, want de laatste tijd train ik veel met Olivier Altenburg en bovendien hadden we met Gerhard Kray een prima coach.’’ Altenburg was zaterdag erg goed bij de les, serveerde scherp en sloeg met zijn forehand fantastische punten bij elkaar. Met name tegen de sterke Gamal de Groot, al moest hij in de vijfde game tot de bodem gaan. Bénit had met een fraaie zege tegen Van der Lee de basis gelegd en trok ook in een loodzware partij tegen De Groot de winst naar zich toe. Changyu Xu liet, na eerdere winst tegen De Bruin, een steekje vallen tegen de getergde Van der Lee.

Pecos leek tegen DTK goede zaken te gaan doen en kwam met 2-0 voor, maar werd vervolgens naar een 4-2 nederlaag gespeeld. ,,Erg teleurstellend als je zo’n verre reis maakt naar Klazinaveen en een belangrijke wedstrijd zo eindigt’’, zei coach Herman van den Broek. ,,Of ik nog denk dat het over twee weken goed komt? Ik hoop het wel, maar niet met volle overtuiging, daar zijn de littekens van vandaag te groot voor.’’

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht na knappe zeges van Tony Nader (Wai Lung Chung) en Casper ter Luun tegen Verweij. Daarna was de koek op.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.