Vrees voor weg door Zaanse Rietveld

Vrees voor weg door Zaanse Rietveld. Foto: Judy Nihof

Redacteur Rijn en Veen
Rijnwoude

Komt er een nieuwe weg tussen Boskoop en Alphen? Dwars door natuurgebied Zaanse Rietveld? Dat is de centrale vraag tijdens een bijeenkomst voor betrokkenen, komende dinsdagavond.

Ondernemers en de provincie voelen wel wat voor een nieuwe strook asfalt tussen rijksweg N11 bij Alphen en de tuinbouwstreek in en rond Boskoop. Nu moet vrachtverkeer het doen met de bestaande provinciale weg langs de oevers van de Gouwe of de route dwars door de bebouwde kom van Hazerswoude-Dorp.

Het meest gevreesde alternatief is een weg dwars door het Alphense natuurgebied nabij de grens met Rijnwoude. De provincie onderzocht afgelopen voorjaar allerlei opties en liet ondernemers, bewoners en (milieu)organisaties hun licht schijnen op de problematiek. De laatste groep heeft al laten weten fel tegenstander te zijn van een nieuwe provinciale weg.

Welke conclusie Zuid-Holland heeft gedestilleerd uit eerdere vergaderingen, wordt dinsdagavond bekend. De bijeenkomst heeft vanaf 20 uur plaats in Flora Boskoop aan de Parklaan.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.