Extra toezicht islamitische school Leiden na actie

ANP
LEIDEN

De politie houdt extra toezicht bij islamitische basisschool Er-Risèlèh aan de Stadhouderslaan in Leiden na de actie in de nacht van zondag op maandag, net voor het begin van het nieuwe schooljaar.

Onbekenden sloten de toegangspoort af met een hangslot. Aan het slot zat een brief met een doodshoofd en werd onder verwijzing naar aanslagen gesteld dat islamistische scholen dicht moeten.

Aangifte

De school heeft aangifte gedaan van vernieling en discriminatie, bevestigt de politie. De politie doet onderzoek en neemt daarbij ook beelden mee die de anti-islamitische organisatie Pegida Nederland erover publiceerde.

Directeur van de basisschool, Gülsüm Dogan noemt het een ernstige zaak. De kinderen, die via de achteringang naar binnen moesten, hebben er volgens haar niet veel van gemerkt. ,,De leerkrachten hebben geprobeerd het luchtig te houden om er toch nog een eerste blije schooldag voor de leerlingen van te maken.''

Politie

De politie verwijderde direct het slot evenals een slot op de fietsenstalling. De directeur had graag gezien dat de politie nog even was gebleven, maar is blij dat er nu toezicht is.

Lees ook: Actievoerders zetten islamitische basisschool in Leiden op slot met kettingslot

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.