Emoties komen los bij matchwinnaar Bart van der Weijden

Emoties komen los bij matchwinnaar Bart van der Weijden
© Foto ANP
Voorschoten

Voor UVS werd het een buitengemeen aangename middag. De ploeg van Steef Roodakkers won met 1-2 van Voorschoten’97 en gaf daarmee gestalte aan de opwaartse spiraal van de laatste maanden. In de laatste zes ontmoetingen werd niet meer verloren.

Door de nederlagen van Lugdunum en SVC’08 wordt nu de derde plaats ingenomen en kwam ook het niet winnende Valken’68 meer in zicht. Voorschoten’97 moest de wonden likken en in het restant van de competitie alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat er een tweede degradatie op rij aan de horizon ligt.

Toch had de vlag er na afloop geheel anders kunnen bijhangen op sportpark Adegeest. Vijf minuten voor tijd leek de ingevallen Peer van Paasen doelman Jesse Haak kansloos te laten, maar de paal stond een voorsprong van de ploeg van André Lourens in de weg.

Nog geen minuut later was het wel bingo aan de andere kant. Het gaf nog maar eens aan dat het gros van de ploegen uit 2C wekelijks aan elkaar gewaagd is en dat wedstrijden beslist worden op details. Bij deze derby ging het om centimeters, refererend aan de uithaal op de paal.

UVS was dan uiteindelijk misschien de gelukkigste, maar in de eerste helft was er wel sprake geweest van krachtsverschil. De Leidse ploeg was gezien het spelbeeld duidelijk uit op revanche na de eerdere kansloze nederlaag in de Kikkerpolder (0-4). Voorschoten’97 werd vastgepind op eigen helft en UVS kreeg kansen en mogelijkheden om de thuisploeg te pijnigen.

Pareren

Dat gebeurde daadwerkelijk al na tien minuten. William van Vliet opende op Thom de Vries, die de onnodig uitgekomen Stefan van der Niet klopte en ook afrekende met Ilias Bahri. Het was pas de eerste treffer van de van FC Rijnvogels overgekomen aanvaller, die overigens geruime tijd niet had kunnen spelen vanwege een slepende blessure.

De Vries had ook de 0-2 op zijn schoen, maar nu kon Van der Niet pareren. Voorschoten’97, spelend zonder de niet okselfrisse en naar ARC vertrekkende sterkhouder Richard Bakker, kon slechts wat speldenprikken uitdelen. Hamza Chikhi had nog de grootste kans kunnen krijgen, maar Tim Koning wachtte te lang met afspelen.

Na de rust veranderde de verhoudingen. Lourens ging met drie verdedigers en vier aanvallend ingestelde spelers meer risico’s nemen en dat pakte goed uit voor zijn ploeg. UVS moest meerdere keren orde op zaken stellen in defensief opzicht, maar kon niet verhinderen dat Koning dé kans kreeg op de 2-1.

Sterke actie

Even daarvoor had Kevin Koek de gelijkmaker immers al binnen gewerkt. De complete ommekeer bleef uit vanwege Konings falen en het genoemde aluminium en daar mocht UVS Vrouwe Fortuna voor bedanken.

Kort daarop was het dus raak aan de overzijde. VleugelverdedigerAlex Pison had een sterke actie in huis vanaf links en deponeerde de bal bij Bart van der Weijden, die met veel techniek en overtuiging de 1-2 liet binnen ploffen. De middenvelder: ,,Ik raakte dat ding heerlijk.

Daarna kwam er veel emotie bij mij los. Dit doelpunt draag ik op aan mijn vier maanden geleden overleden neef en vriend. Hij had op 11 maart 25 geworden. Hij was verknocht aan Voorschoten’97, maar had mij mijn doelpunt gegund. Alsof dit scenario zo moest zijn.”

Voorschoten’97- UVS 1-2 (0-1)

10. De Vries 0-1, 56. Koek 1-1, 86. Van der Weijden 1-2. Scheidsrechter: Van der Stelt. Toeschouwers: 200.

Voorschoten’97: Van der Niet, Mol, Koek, Apaydin (41. Van Paasen), Valies, Manuputty, Bahri, Koning, Guijt, Constancia, Chikhi (77.Vijlbrief).

UVS: Haak, Verlaan, Maaskant, El Houari (88.Boogmans), Pison, Leugering, Van der Weijden, Verdoes (66.Walcott), Plezier (46. Ait el Houssi), De Vries, Van Vliet.

Meer nieuws uit Sport Regionaal