Bezwaren villabouw Groenendijk ’ongegrond’

De pastorietuin bij de Scheepjeskerk.© Archieffoto Hielco Kuipers

Erna Straatsma
Hazerswoude-Rijndijk

Alle bezwaren tegen bebouwing van de pastorietuin bij de Scheepjeskerk in buurtschap Groenendijk zijn ’ongegrond’.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn vinden dat en zeggen hun medewerking aan woningbouw naast de Hazerswoudse kerk daarom niet op.

Dat blijkt uit de Nota van Beantwoording op alle ingediende ’zienswijzen’ tegen de plannen, die door het college is vastgesteld. De bezwaren zijn ingediend tegen een aangekondigde wijziging van het bestemmingsplan, die de woningbouw mogelijk moet maken.

Woonwens bv uit Bergambacht heeft met het parochiebestuur Heilige Thomas een deal gesloten over bouw van zeven villa’s in de pastorietuin en het realiseren van drie appartementen in de voormalige pastorie.

Veel Groenendijkers zijn tegen de plannen, die ten koste gaan van een stuk groen. Ze zouden bovendien het aanzicht van de monumentale kerk en pastorie verpesten. Ook willen veel buurtbewoners liever goedkope starterswoningen in de pastorie hebben, dan dure koophuizen.

B en W vinden dat het, uit 2010 daterende, bouwplan ’goed inpasbaar’ is en de monumentale waarde van bestaande gebouwen niet aantast. Het bouwplan geeft bovendien een goede bestemming aan de, al jaren, leegstaande parochie.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.