In de kijker

Jermaine Post vr In de kijker

Jermaine Post vr In de kijker© Foto Hielco Kuipers

Lang niet alle regionale sporters staan wekelijks in de krant, terwijl hun prestaties wel aandacht verdienen. In deze rubriek brengt Joris Zandbergen ze in beeld.

Naam: Jermaine Post.

Geboren: 10 juni 1992 te: Leiden.

Woonplaats: Oegstgeest.

Beroep: wimperstyliste, ik heb wimpersalon Eyelashes in Oegstgeest.

Sport: wielrennen.

Ploeg: Parkhotel Valkenburg.

Vorige club: Swabo in Leiden.

Wielrennen sinds: ik 8 jaar was. Mijn vader reed vroeger bij Swift, en best goed ook. Op mijn achtste kreeg ik een wielrenfiets cadeau, zo ben ik begonnen. Eerst reed ik voor de fun, toen ik 17 was ging ik bij Swabo op het hoogste niveau rijden. Vier jaar geleden ben ik gevraagd door Parkhotel Valkenburg. In januari had ik net een nieuw contract getekend toen ik erachter kwam dat ik zwanger was.

Trainer: Raymond Rol, onze teammanager. Hij heeft altijd in mij geloofd en belt nog steeds.

Eten: ik ben een vreetzak en lust alles. Sushi vind ik lekker maar ook Hollandse pot.

Drinken: overdag veel water en een paar bakjes koffie per dag.

Bewondering voor: mijn vader. Vanaf mijn vijftiende zijn mijn ouders uit elkaar en hij heeft mijn twee broers en mij goed opgevangen. Hij doet alles voor ons.

Sterke punt: ik ga er altijd voor. En ik kan in allerlei koersen uit de voeten, vlak maar ook bergop.

Verbeterpunt: ik ben niet echt een trainingsbeest. In periodes kan ik wel helemaal voor de sport leven, soms moet ik het even laten schieten.

Succes: drie jaar geleden was ik in een zware, zesdaagse etappewedstrijd in Duitsland echt in vorm. Ik droeg een dag de aanvalstrui en de volgende dag werd ik tweede in de etappe.

Teleurstelling: valpartijen. Vier jaar geleden heb ik mijn sleutelbeen gebroken. Dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Maar het hoort erbij.

Ploeg: heel leuk, heel ontspannen ook. We zijn vriendinnen, en de leiding is ook leuk.

Toekomst: ik ben 17 september uitgerekend. Het wordt een meisje. Volgend seizoen wil ik wel weer wedstrijden gaan rijden, zo denk ik er nu tenminste over. Mijn partner sport ook op hoog niveau, hij begrijpt het wel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.