Space Expo Noordwijk en Corpus Oegstgeest strijden om prijs

André Kuipers bij de capsule waarmee hij door de ruimte reisde. Een trekker van Space Expo Noordwijk.

André Kuipers bij de capsule waarmee hij door de ruimte reisde. Een trekker van Space Expo Noordwijk.© Archieffoto ANP

Noordwijk/Oegstgeest

Space Expo in Noordwijk en Corpus in Oegstgeest zijn kanshebber om tot favoriet uitje van 2017 te worden uitgeroepen. De verkiezing wordt georganiseerd door de website Dagjeweg.nl. In totaal zijn tien attracties voorgedragen.

De database van de aanbieder van uitstapjes telt zo’n zevenduizend publiekstrekkers; van de plaatselijke molen tot de grootste attractieparken. Bij de keuze van de tien genomineerden is door een jury gekeken naar de populariteit en de beoordelingen van de uitjes.

Space Expo is een permanente ruimtevaarttentoonstelling. Bezoekers van Corpus lopen als het waren door het menselijk lichaam, waarbij ze leren over de werking daarvan.

Concurrentie

Het publiek bepaalt de uiteindelijke winnaar. Op de website www.dagjewegaward.nl kunnen de beste drie worden aangegeven. Stemmers maken kans op vrijkaarten voor een dagje uit. Tot 11 oktober kan er worden gestemd. De winnaar wordt een dag later bekendgemaakt. Space Expo en Corpus nemen het bij de verkiezing op tegen Duinoord (Helvoirt), Oude Ambachten & Speelgoed Museum (Terschuur), Sprookjeswonderland (Enkhuizen), Nederlands Openluchtmuseum (Arnhem), Oorlogsmuseum (Overloon), Nederlands Bakkerijmuseum (Hattem), Orchideeën Hoeve (Luttelgeest) en Museum van de Twintigste Eeuw (Hoorn).

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.