Tweeling die wordt verdacht van verkrachting in Kaag en Braassem blijft langer vastzitten

Annelies Karman
Kaag en Braassem/Den Haag

Verkrachting, ontucht met minderjarigen, het filmen van een ’gangbang’ van een 14-jarige, en het verspreiden van deze opname. De 22-jarige tweelingbroers L. uit Kaag en Braassem blijven vastzitten voor de schokkende zedenmisdrijven die ze gepleegd zouden hebben in hun woonplaats binnen de gemeente.

De Haags rechtbank weigert beide mannen vrij te laten uit voorarrest.

De ene tweelingbroer heeft volgens het Openbaar Ministerie een meerderjarige vriendin gewelddadig verkracht. Daarnaast zou hij ook nog ontucht gepleegd hebben met een minderjarige. De andere broer zou gefilmd hebben toen een 14-jarig meisje seks had met een andere persoon, tijdens een zogenaamde gangbang.

Het OM beschuldigt hem ervan met deze opname kinderporno gefabriceerd te hebben, en hij zou dat vervolgens ook verspreid hebben. Daarnaast zou hij zelf ook tweemaal ontucht gepleegd hebben met minderjarigen.

Wraak

Tijdens een proforma zitting maandag bij de Haagse rechtbank proberen hun advocaten de twee broers op vrije voeten te krijgen. De eerste zou er ingeluisd zijn door zijn ex-vriendin. ,,Het is wel heel toevallig dat ze pas met de beschuldiging van verkrachting is gekomen nadat mijn cliënt het uitmaakte’’, zegt zijn advocaat.

Met de valse aangifte zou ze wraak op hem willen nemen. De tweede meent ook dat hij onterecht vastzit. Hij had een seksuele relatie met een minderjarige pubermeisje. Het meisje en haar moeder zouden spijt hebben van hun aangifte en die willen intrekken. Genoeg reden om hem vrij te laten, zegt zijn advocaat.

Schokkend

Het OM vindt het filmen door verdachte van de gangbang een extra reden om hem juist in voorarrest te houden. De rechtbank is het daar mee eens. ,,Het zijn schokkende feiten waarvan u wordt verdacht’’, zegt de rechter. Vervolgens worden beide mannen door de politie afgevoerd.

De rechtbank behandelt de zaak binnen drie maanden inhoudelijk.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.