Steeds meer werknemers gemeente Katwijk zitten langdurig thuis

Alieke Hoogenboom a.hoogenboom@hollandmediacombinatie.nl
Katwijk

Steeds meer werknemers van de gemeente Katwijk zitten voor langere tijd - meer dan 43 dagen - ziek thuis. Eind vorig jaar waren het er 29 en dat aantal is de laatste maanden opgelopen tot 34. De nood voor het inhuren van tijdelijke werknemers is hoog. Katwijk wil voorkomen dat er een sneeuwbaleffect ontstaat en dat gezonde medewerkers door de hogere werkdruk óók ziek worden.

De oorzaken zijn verschillend. Het gaat onder meer om psychische klachten, hart- en vaatziekten, kanker, maar ook mankementen aan nek, rug en schouder. Bij dertien personen is er een link met het werk.

Vooral de afdeling Samenleving heeft door de zieken een tekort aan werknemers. Volgens Katwijk is er meer werkdruk door de taken die er sinds 2015 op het gebied van het sociale domein zijn bijgekomen. De opvang van asielzoekers en statushouders, ondersteuning van mantelzorgers en het toegenomen aantal inwoners dat recht heeft op bijstand zorgt ook voor druk.

Wethouder Krijn van der Spijk wil een half miljoen uittrekken om de organisatie op sterkte te houden, maar de gemeenteraad liet donderdagavond tijdens de raadsvergadering blijken daar niet zomaar mee akkoord te gaan. Een domper voor het college van burgemeester en wethouders. ,,We willen aan de slag’’, benadrukte Van der Spijk. Het budget is volgens hem noodzakelijk om de zzp’ers in te huren. ,,We willen een goede dienstverlener zijn, dan moeten we ook zorgen dat er voldoende mankracht is om dat te leveren.’’ De wethouder heeft toegezegd het bedrag niet standaard voor elk jaar te verhogen. ,,Dat betekent niet dat we voor 2017 geen geld nodig hebben, maar we gaan het streng monitoren.’’

Katwijk is begin deze maand alvast begonnen met de nieuwe aanpak ’Werken daar knap je van op’. ,,We gaan met de zieke werknemer in gesprek en zoeken naar oplossingen’’, legde Van der Spijk uit. ,,Dus niet ziek melden en vervolgens een week niets laten horen. We willen voorkomen dat iemand verder in het medische circuit raakt. Daarnaast betekent het niet altijd dat als iemand ziek is, hij niet kan werken. Een medewerker met nieuwe heup, kan soms prima vanuit huis werken.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.