Vrouwen Grasshoppers verzekerd van eerste plek

Joris Zandbergen
Katwijk

Door een klinkende 88-59 overwinning op Binnenland hebben de vrouwen van Solar-systemen Grasshoppers zich verzekerd van de eerste plaats in de competitie.

Er rest de Katwijkse ploeg nog een competitieduel, uit tegen Den Helder, maar de uitkomst van dat duel heeft voor Grasshoppers geen gevolgen meer.

Tegen Binnenland ging het team van coach Rick Driessen voortdurend aan de leiding, maar het gat werd geslagen halverwege het derde kwart.

In de laatste periode was het geloof weg bij de tegenstander uit Barendrecht, terwijl Grasshoppers juist liet zien waarom het de koppositie inneemt.

,,Nu gaan we de play-offs in als de nummer een en dat is behoorlijk bizar’’, zei Driessen. ,,Dat had ik aan het begin van het seizoen niet durven voorspellen. Maar we hebben op persoonlijke progressie ingezet, en de speelsters durven nu ook te proberen waar ze aan werken. Op een gegeven moment word je dan een betere basketballer.’’

In het begin van het seizoen was de spoeling door allerlei blessures dun en ging het voor Grasshoppers vaak mis in het laatste kwart. In de Elite A, de groep voor de bovenste vier teams, had Driessen meer fitte spelers tot zijn beschikking en won Grasshoppers tot nu toe alle duels.

Het team zit nu meteen in de halve finale van de play-offs. Voor de Katwijksen begint de nacompetitie op 7 april.

,,We hebben mooie uitslagen neergezet, maar weten hoe dicht alles bij elkaar ligt’’, zei Driessen.

Scores Grasshoppers: F. Kuijt 16, Hordijk 14, Driessen 13, I. Kuijt 12, Beld 11, Van der Plas 11.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.