Verdachte overval Alphen vrijgesproken

© ANP / Lex van Lieshout

Jan Jaap Broekhuijsen
Alphen aan den Rijn

Alphenaar Abdullah M. (21) is vrijdagmiddag door de Haagse rechtbank vrijgesproken van betrokkenheid de gewelddadige overval op een Alphens echtpaar in hun woning aan de Langestraat eind 2016. Volgens de rechtbank is er niet voldoende bewijs om tot een veroordeling te komen.

Drie daders drongen in de nacht van 21 op 22 december de Alphense woning binnen. De vrouw schrok wakker en zag overal zaklantaarns schijnen. Ze werd halfnaakt op de gang gezet terwijl haar man met een boksbeugel werd afgerost. „Overal zat bloed, onze slaapkamer leek wel een horrorfilm”, ze de vrouw er later over. In het ziekenhuis zou blijken dat de man een hersenschudding had opgelopen. Tientallen hechtingen werden geplaatst.

De daders namen sieraden en geld mee. Medio vorig jaar werden twee verdachten opgepakt. Hun vingerafdrukken staan op een door de daders achtergelaten vuilniszak. Hun mobieltjes stonden uit ten tijde van de overval. Toeval, volgens Abdullah. De batterij van zijn mobieltje was net leeg, en de vuilniszak met de vingerafdruk kwam uit het schuurtje bij Nassims woning waar ze altijd met vrienden rondhingen. „ Ik ruimde daar altijd de rommel op, zo is die vingerafdruk misschien op die vuilniszak gekomen”, zo verklaarde hij tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden.

Het Openbaar Ministerie had toen zelf ook om vrijspraak gevraagd. Officier van justitie A. Baas twijfelde zoveel over het bewijs dat hij het niet aandurfde om een jarenlange celstraf te eisen.

Volgende maand staat de tweede verdachte terecht. Volgens de nu vrijgesproken Abdullah M. behoort die eveneens ontkennende verdachte wel tot de overvallers. Een derde verdachte is nog niet opgepakt. Hij zou zich in Engeland bevinden.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.