Drankrijder crasht op twee rotondes Nieuwkoop

NIEUWKOOP

Een bestuurder met een slok op heeft woensdagavond twee ongevallen veroorzaakt op de N231 in Nieuwkoop. Eerst reed hij met zijn auto tegen een betonblok op een rotonde om later bij een andere rotonde tegen een lantaarnpaal te botsen.

Dit gebeurde rond 21:00 uur, zo meldt de politie Kaag en Braassem. Iemand had gezien dat een man op de Dorpsstraat mogelijk onder invloed een auto was ingestapt en was weggereden. Nog geen tien minuten later ging het mis. Op de rotonde ter hoogte van de Nieuwveenseweg zagen getuigen dat de man tegen een betonblok aanreed dat hierop de lantaarnpaal raakte. Meerdere onderdelen van de auto bleven op de plek achter. De bestuurder reed zonder te stoppen door richting Nieuwveen.

Bij de volgende rotonde ter hoogte van de Industrieweg is hij tegen een lantaarnpaal gereden waardoor zijn voorbumper in de berm terecht kwam. Ook hier reed hij door maar niet voor lang. Voor de volgende rotonde kwam hij tot stilstand.

De bestuurder is een 54-jarige man uit Aalsmeer, hij is nagekeken door de ambulancedienst maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een blaastest wees uit dat hij meer dan vijf keer zo veel als toegestaan op had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij werd beboet voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van een plaats na een ongeval.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.