Ter Aar kiest voor bouw nieuwe sporthal

Sporthal en restaurant De Vlinder in Ter Aar.© Holland Media Combinatie

Erna Straatsma
Ter Aar

Naast de velden van voetbalclub TAVV in Ter Aar komt een nieuwe sporthal. De gemeenteraad kiest voor bouw van een nieuwe accommodatie, naast een eveneens nieuw te bouwen ’integraal kindcentrum’ bij de Westkanaalweg.

Alle partijen in de raad kozen donderdagavond unaniem voor sloop van de huidige sporthal De Vlinder aan de Aardamseweg. Op deze plek kunnen huizen en horeca komen. Sloop van De Vlinder is volgens de gemeente Nieuwkoop wenselijk omdat het 28 jaar oude gebouw op termijn te duur in onderhoud wordt.

De Vlinder gaat dicht als de nieuwe sporthal en het kindcentrum klaar zijn voor gebruik. Naar verwachting is dit in de zomer van 2020.

Alle sportverenigingen die nu van de Vlinder gebruikmaken, kunnen naar verwachting in de nieuwe accommodatie terecht. De nieuwe hal krijgt een lengte van 44 meter en een breedte van 28 meter en voldoet daarmee aan de eisen van sportkoepel NOC*NCF. Bij de hal komt een kantine waar sporters teecht kunnen voor een hapje en een drankje.

De horecavoorziening in de nieuwe sporthal wordt kleiner dan de huidige in De Vlinder, waar een volledig restaurant met bar in zit. Daar tegenover staat dat op de Aardamseweg ruimte ontstaat voor nieuwe horeca, bijvoorbeeld een restaurant met terras en bar. De gemeente verwacht dat dit de ontwikkeling van het dorp ten goede komt.

Uitgewerkte woningbouwplannen voor de plek op de Aardamseweg heeft de gemeente Nieuwkoop nog niet. Ook de financiële vertaling van de nieuwbouwplannen naast TAVV is nog niet beschikbaar.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.