’Als ik een kast opentrek springen ze eruit’

Diederik de Groot
Leiden

De bewoners van een flat aan het Pergolesipad, in Leiden-zuidwest, hebben al jaren last van een muizenplaag. Voor bewoonster Anneke de Raad is de maat vol.

De Raad woont op de bovenste verdieping van de flat. Volgens haar is de muizenplaag begonnen toen de naastgelegen school werd gesloopt. De muizen hebben zich waarschijnlijk toen naar de flat verplaatst. Onder de tegels op de galerijen en op de balkons zitten hele nesten, en ze komen ook de huizen binnen.

De Raad heeft veel last van de knaagdiertjes. ,,Ik heb er al 25 gevangen. Laatst trok ik een kast open en toen sprongen er zo twee uit. Toen ik een dode muis vond, waar de maden uitkropen, besloot ik dat er echt iets moest gebeuren.’’

Omdat de muizen onder de tegels op de galerijen zitten, wil De Raad dat woningbouwvereniging Portaal het probleem oplost. Ze is niet van plan zelf voor de bestrijding te betalen. Portaal laat via een woordvoerster weten dat er zo snel mogelijk iemand langs komt, om te bekijken of sprake is van een plaag. Zo ja, dan wordt de gemeente, die verantwoordelijk is voor ongediertebestrijding, gewaarschuwd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.