UVS haalt opgelucht adem en blijft tweedeklasser

Hennie Kanbier
LEIDEN

UVS blijft tweedeklasser. De ploeg van Jeroen Hoefnagel, Arnold Overdijk en Bert Kort was met 3-1 te sterk voor VDL en steeg naar de achtste plaats.

Belangrijker, de Leidenaren dwongen met de negende seizoenszege lijfsbehoud af en zo keerde de rust in de Kikkerpolder terug.

Halverwege de eerste helft kreeg Rob van der Plaat vrije doortocht richting het doel van VDL en de aanvaller bracht zijn ploeg koelbloedig op 1-0. Even na rust kwam VDL op gelijke hoogte, maar kort daarop maakte jongeling Ayoub el Houari er op fantastische wijze 2-1 van. De klasse droop van het doelpunt af. UVS kreeg daarna genoeg kansen om de klus definitief te klaren, maar dat lukte pas in de laatste minuut. Lars Verlaan vond Berend Verdoes en de middenvelder bepaalde de eindstand op 3-1.

Trainer Hoefnagel: „Ik heb altijd vertrouwen in deze groep gehouden, ook in de mindere fases. Ik had wat hoger ingezet, maar door blessures en een veelvoud aan schorsingen is een gewenste periodetitel uitgebleven. Toch kan ik met opgeheven hoofd vertrekken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.