Docos gaat op het tandvlees richting einde seizoen

Hennie Kanbier
Leiden

Docos heeft volgende week aan een punt genoeg om het seizoen te verlengen, maar kan bij een nederlaag met lege handen komen te staan. De Leidse ploeg ging op de voorlaatste speeldag onderuit tegen DSO (4-2).

Trainer Nico van der Salm: ,,Het wordt een moeilijk verhaal. We missen zoveel spelers en elke week komt daar weer wat bij. Daarbij hielp het niet dat we DSO een paar goals cadeau hebben gedaan. Het zou doodzonde zijn wanneer we zonder prijs gaan eindigen, maar het kan nog steeds wel. De spoeling bij ons is wel erg dun.”

Docos kwam nog wel vroeg op voorsprong via Mitchel Klein, maar halverwege was het 2-1. Melvin Zweistra maakte nog gelijk, maar daarna liepen de Zoetermeerders weg.

RCL speelde met 1-1 gelijk bij CWO. ,,Het was ronduit slecht en inspiratieloos”, aldus Stefan Luykx. Het enige doelpunt kwam op naam van topscorer Thom Wijnalda.

Valken’68 deelde eveneens de punten, tegen LYRA (2-2). Volgens oefenmeester Arie van Duijn zat er wel veel meer in voor zijn in de tweede helft sterk spelende ploeg. Sander van Duijn en de ingevallen Marc Langeveld waren verantwoordelijk voor respectievelijk de 1-0 en 2-1.

In West I kwam TAVV een gelijkspel overeen met CSW (2-2). Door dit resultaat heeft de Ter Aarse formatie volgende week genoeg aan een gelijkspel om op te gaan voor promotie.

Een 2-0 achterstand werd weggewerkt door Dieter Vreeken en Jordy van der Hoorn, die tevens een hersenschudding opliep. Trainer Niels Slottje: ,,Als we volgende week heel dik verliezen, gaat het fout. Dan verdienen we het ook niet.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.