Groenendijk plakt actieposters

Groenendijk

Hoopt burgemeester Anja Latenstein van Rijnwoude nog steeds dat ze met het voeren van gesprekken de contacten met de inwoners van Groenendijk kan normaliseren, volgens actiecomité MijnGroenendijk is die fase voorbij. Eind deze week komen er borden in de tuinen en posters achter de ramen van de huizen.

MijnGroenendijk telt circa twintig betalende leden en zo'n honderd sympathisanten. Ze wonen in de omgeving van de ‘Polenpanden' Rijndijk 96 (Hotel Groenendijk), Rijndijk 53 (het voormalige klooster) en Rijndijk 45 (boerderij De Steenen Poort).

Binnen een straal van honderd meter in drie panden meer dan honderd buitenlandse werknemers vestigen, is volgens hen vragen om overlast, aldus MijnGroenendijk. Die is er dan ook. Daar komt bij dat de huizen in waarde zijn gekelderd. Van Ulden: ,,We hebben een concreet voorbeeld. Een huis is onverkoopbaar, ook na het fors laten zakken van de vraagprijs.''

De gemeente gaf steeds aan niets te kunnen doen, omdat het bestemmingsplan het verblijf van de migranten toestaat. Niettemin bereidt MijnGroenendijk gerechtelijke stappen voor.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.