Midweeks gesprek helpt TOP

Tessa de Wekker
Sassenheim

De selectie van TOP/Quoratio had afgelopen week een gesprek over de speelstijl. Trainer Jan Niebeek wilde graag dat zijn ploeg minder veilig zou gaan spelen, en meer vanuit intuïtie. De midweekse conversatie wierp zaterdag meteen zijn vruchten af in de wedstrijd tegen DVO: 23-33 winst.

,,Veel ploegen verdedigen ons door de reboundpositie vast te houden. Wij zoeken dan naar zekerheden in de rebound. Dat is een veilig spel. Maar dat kan doorslaan naar voorspelbaarheid’’, legde Niebeek uit.

De afgelopen weken ging zijn ploeg inderdaad een voorspelbaar spelletje spelen als het even niet liep. Dat is natuurlijk veel makkelijker te verdedigen dan het snelle, dynamische spel dat TOP ook kan spelen. Niebeek verzocht zijn ploeg de organisatie wat minder belangrijk te maken en vrijer te spelen. ,,Daar hebben we de spelers voor. Zaterdag ging dat op momenten erg goed. Daar was ik heel blij mee.’’

DVO kon in de eerste helft bij blijven. Bij rust was het 15-18. ,,Zij hadden een geweldig hoog schotpercentage. Hun verdienste’’, zei Niebeek. Met name de tegenstander van Friso Boode, Dennis Brunt, was voor rust op dreef. Hij maakte er vijf. Niebeek: ,,Na rust hebben we daar meer druk op gezet en dat werkte goed.’’

TOP bleef in de tweede helft scoren, maar DVO kon, mede door de verhoogde Sassenheimse druk, niet mee. Al snel na rust zorgden Celeste Split en Jet Hendriks voor het definitieve gat.

Hendriks ging nadat ze twee keer gescoord had door haar enkel en moest het veld verlaten. Ze werd vervangen door Ilse Hazekamp. Niebeek verwacht dat de blessure van Hendriks meevalt. ,,Ze wilde later alweer het veld in, maar uit voorzorg hebben we haar aan de kant gehouden.’’ Woensdag speelt TOP namelijk al weer, uit tegen AW/DTV.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.