Onderzoek aanpak kruispunt Koninklijke Marinelaan Voorschoten

De werkzaamheden aan het 'Knooppunt van Voorschoten' beginnen al in maart.

De werkzaamheden aan het 'Knooppunt van Voorschoten' beginnen al in maart.

Marieta Kroft
Voorschoten

Het kruispunt van de Schoolstraat en de Koninklijke Marinelaan in Voorschoten wordt wellicht toch opgeknapt. Wethouder Eppe Beimers beloofde het voorstel van de VVD te onderzoeken.

Begin dit jaar werd de aanpak van het kruispunt wegbezuinigd. Zo werd zo'n vier ton bespaard. Dit tot groot ongenoegen van de oppositiepartijen die vreesden dat uitstel van het werk de gemeente op een veel hogere rekening komt te staan.

Onlangs bleek dat het opknappen van de wegen in het centrum 428.000 euro lager uitvalt dan het bedrag van 2,8 miljoen euro dat de gemeenteraad dit voorjaar beschikbaar stelde. De VVD vroeg daarom donderdagavond in de raadsvergadering de wethouder te onderzoeken of de opknapbeurt van het kruispunt met de Koninkliijke Marinelaan toch mee kan worden genomen. De VVD kreeg steun van de andere fracties. Al merkte Jan-Paul Middelburg fijntjes op dat de VVD nu voor de zoveelste keer met oude voorstellen van de oppositie op de proppen komt. De oppositie is echter steeds in de minderheid.

VVD'er Sjoerd van den Dool is het niet met die kritiek eens. ,,Dit voorjaar was het geld er niet. Nu wel. Dat is het verschil.''

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.