Afscheidscadeau voor Wim Mugge

Hielke Biemond
Derde klasse

LSVV ’70 is ook volgend seizoen derdeklasser. De ploeg van Wim Mugge, die 24 (!) seizoenen op de bank zat van de zelfbenoemde cultclub en nu afzwaait, won gedecideerd van het gedegradeerde Oosterheem (1-5). Vlak voor rust opende Geert Jan Jonk de score voor de Leidenaars. Na de rust was er geen houden meer aan voor de nummer laatst. Nogmaals Jonk, Sander Mulder, Shander de Vries en Neal Petersen zorgden voor een waardig afscheid van ’veldheer’ Mugge.

Lugdunum werd het kind van de rekening. De ploeg van Hennie de Klerk speelde gelijk tegen BSC ’68 (1-1) en de nacompetitie voor lijfsbehoud is het gevolg. Voor de kikkers scoorde Peter du Prie de gelijkmaker, maar werden vooral de zorgen ten opzichte van de personele bezetting vergroot. Onder meer door een rode kaart van Abdelhak Bouchnafa en een door Sergio Vrede opgelopen blessure.

Beter nieuws kwam er uit Leiden-Noord. Roodenburg won met 3-2 van Zwammerdam en gaat op voor een plek in de tweede klasse. De zege kwam wel moeizaam tot stand, maar de opluchting bij coach Patrick Heijmans was er niet minder om. ,,Deze prijs komt ons toe. We hebben niet voor niets gewonnen van de top drie.” Aan Leidse kant scoorden Wesley Lancel (2) en Erwin Verkuylen uit een strafschop.

Oegstgeest eindigde als vijfde na de grootste overwinning van het seizoen. Sportief werd met 1-7 de oren gewassen. Bob den Hollander vond het net driemaal, terwijl Jelle van Aarle, Derek Hachmang, Jan Ravensbergen en Roy Dijkstra ook een duit in het zakje deden. Koudekerk sloot het seizoen af met een zware nederlaag tegen DWO. De ploeg van Alex Redel maakt al weken en uitgebluste indruk en dat werd danig onderstreept (1-6). Akke Pennin was met een fraaie treffer het enige lichtpuntje. Ook Docos kreeg nog een tik op de neus. In Rijswijk was Semper Altius met 5-1 te sterk, vooral omdat de Leidse club ’labbekakkerig’ aan het duel begon. Melvin van Gent redde de eer met een benutte strafschop voor de uiteindelijke nummer acht van de ranglijst.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.