Makkelijke middag voor cricketers Ajax

Hielke Biemond
Oegstgeest

De mannen van Ajax wonnen in Utrecht zeer overtuigend van Hercules. Vooral het optreden in de slotfase van de wedstrijd van bowler J.J. Kanagasabapathy (2/6/4) was een lust voor het oog. Samen met coach Matt Peterson zorgde hij ervoor dat de laatste drie Utrechtse batsmen zonder een enkele run weer naar de kant konden.

Ofschoon Ajax de toss verloor, konden de Oegstgeestenaren wel beginnen met batten. Lamba (15) opende met Joost Kooistra (5) en beet het spits af. Ajax verzamelde plichtsgetrouw de runs, met Muzamil Iqbal (55), Peterson (20) en Amitoz Bindra (19) die de ploeg voor gingen.

Ajax kwam tot een klein totaal van slechts 155 runs. In het vervolg was het aan de thuisclub om het Ajax lastig te maken. Maar dat bleek ijdele hoop. Met uitzondering van openingsbatsman Maarten Zwinkels (59 NO) kwam Hercules er niet aan te pas en strandde na 24 overs op een totaal van 109 runs.

Hobbel

De vrouwen van Ajax hadden in Utrecht een lastige middag. De nummer twee van de ranglijst Kampong bleek een lastige hobbel om te nemen. Het zompige veld zorgde ervoor dat de bal geen snelheid mee kreeg en eenvoudig te verwerken bleek.

Ajax had in Pietje Suurenbroek (36 NO) de vrouw in vorm - zij sloeg er lustig op los. Christien Erkelens (17), Antoinette Spoor (15) en Eugenie van Leeuwen (10) lieten zich gelden, waarna bij 45 overs de teller stopte op 125 runs.

Na de lunch was het de beurt aan Kampong dat zonder veel risico de wickets verdedigde. Bowlster Van Leeuwen pakte twee wickets, terwijl Erkelens, Evelien Gerrits en Amber de Groot ook hun wickets veroverden. Kampong kwam na 36 overs langszij voor een totaal van 129 runs.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.