Voorschoten ’97 was er dichtbij

Tessa de Wekker
Voorburg

Na afloop van het 4-3 verlies tegen Wilhelmus en de daarop volgende degradatie was er bij Voorschoten ’97 geen gesmijt met bidons of geschop tegen prullenbakken. Roy Elligens kon op zijn weg naar de kleedkamer zelfs even lachen. ,,Maar wel als een boer met kiespijn hoor”, reageerde de middenvelder. ,,De grootste teleurstelling was twee weken geleden toen we verloren tegen RKDEO. Toen hebben we het weggeven. Nu hadden we niet het idee dat we nog een hele reële kans maakten om nog p/d-wedstrijden te kunnen halen.”

Toch was die kans voor de nummer twee van onder uiteindelijk veel groter dan vooraf gedacht. Concurrent RKDEO, nummer drie van onder, verloor verrassend genoeg in blessuretijd nog van het al gedegradeerde Teylingen.

En Voorschoten ’97, dat dan nog winst nodig had om op gelijke hoogte te komen met RKDEO, maakte zelf een uitzichtloze 3-0 achterstand goed. Via Thomas van der Veldt, Elligens en Niels van den Berg kwam het knap terug tot 3-3. Bougrine: ,,De krachten vloeiden langzaam weg. Ik had maar anderhalve reserve op de bank, waardoor ik niet veel meer kon doen. Dat is eigenlijk het hele seizoen wel ons probleem geweest. Naast alle pech die we gehad hebben. We hebben wel vijf of zes wedstrijden onnodig in de slotminuten verspeeld.”

Beslissing

Nu zorgde oud-Voorschotenaar Mike Nikic al eerder voor de beslissing. De inmiddels 34-jarige uiterst behendige buitenspeler was verantwoordelijk voor de openingstreffer en drie assists. Dat, terwijl hij nota bene aankomend seizoen terugkeert naar zijn oude club. Nikic: ,,De groep wilde nog vol voor de derde plaats gaan en deze wedstrijd dus niet zo maar laten lopen. En zolang ik voor Wilhelmus speel, moet ik daar mijn best voor doen. Ik heb er ook geen seconde aan gedacht dat niet te doen. Als de trainer (eveneens oud-Voorschotenaar Stefan Luykx red.) ziet dat ik verzaak, haalt hij mij ook zo naar de kant.”

Nikic was volgens Bougrine niet alleen gisteren het verschil tussen Voorschotens winnen of verliezen. ,,Hij is iemand met de kwaliteiten die wij nou precies dit hele seizoen misten.”

Wilhelmus - Voorschoten 4-3.

3. Nikic 1-0, 27. Xanthopoulos 2-0, 29. Langeveld 3-0, 39. Van der Veldt 3-1, 40. Elligens 3-2, 53. Van den Berg 3-3, 64. Langeveld 4-3. Toesch.: 100. Scheidsrechter: Van der Eijk.

Voorschoten: Quax, Toret, Hendriks, Conradi, Adriaanse, Hogewoning, Mokhtafa, Elligens (75. Gertsen), Van der Veldt (85. Hilders), Nolet (46. Van Dijken), Van den Berg.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.