ZVL simpel verder in de beker

Hielke Biemond
Waterpolo

ZVL heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde van de bekercompetitie. De Leidse eredivisonist liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was in de kwartfinale. De bekerhouder en landskampioen won zondag met 7-9 bij De Ham, dat in de reguliere competitie wel een treetje hoger staat geklasseerd.

In de beker kwam de plaatsing voor de halve finale echter geen moment in gevaar, hoewel ZVL wel meer te verduren kreeg dan in de eerste bekerontmoeting met De Ham. Toen wonnen de Leidse vrouwen met 18-4 en die marge kon natuurlijk nooit worden overbrugd door de thuisploeg. Met de dubbele zege op het zeer fysiek spelende De Ham spoelde de ploeg van trainer Koen Plasmeijer de grote nederlaag van vorige week tegen UZSC eenvoudig weg. Plasmeijer gunde zijn ’jonkies’ veel speeltijd. Zo nam Jalou Vanhelsuwe plaats onder de lat.

Dat de wedstrijd een formaliteit was, speelde voor ZVL geen rol. De ploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de zege. Bij de stand 6-9 was de wedstrijd wel gespeeld.

,

Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum (3), Marlous Cabout (2), Kitty Lynn Joustra, Marianne de Groot, Anne Paardekoper en Brigitte Sleeking.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.