Drie nieuwe hoogleraren in Academie der Kunsten van Universiteit Leiden

Publiciteitsfoto Marcel Cobussen

Publiciteitsfoto Marcel Cobussen

Wilfred Simons
Leiden

De Academie der Kunsten van de Universiteit heeft drie nieuwe hoogleraren. Met de komst van Janneke Wesseling, Marcel cobussen en Henk Borgdorff komt het totale aantal hoogleraren in de Academie, die onderdeel uitmaakt van de faculteit der Geesteswetenschappen, op zes.

De Academie der Kunsten bestaat sinds 2009 en is opgericht om kunstenaars de gelegenheid te geven om onderzoek te combineren met artistiek werk en daarop te promoveren. Sinds de oprichting hebben 32 kunstenaars van zo'n doctoraatstraject gebruikgemaakt. Zeventig kunstenaars-onderzoekers bereiden zich op een promotie voor.

Janneke Wesseling, die al lector kunst en onderzoek was aan de Hogeschool der Kunsten in Den Haag, krijgt de leerstoel 'Praktijk en theorie van het onderzoek in de beeldende kunsten'. Muziekfilosoof Marcel Cobussen gaat zich bezighouden met auditieve cultuur. Ook Henk Borgdorff werkte al als lector in de kunsten aan de Hogeschool der Kunsten. Hij wordt hoogleraar in de Theorie van het onderzoek in de kunsten.

De drie nieuwe hoogleraren versterken het team van Joep Bor (Buiteneuropese podiumkunsten), Ton koopman (historische geïnformeerde uitvoeringspraktijk) en Gerard Unger (Typografische vormgeving).

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.