Drempels twee lanen Leiderdorp moeten al vervangen

Aad Rietveld
Leiderdorp

De verkeersdrempels in de Laan van Ouderzorg en de Van Poelgeestlaan in Leiderdorp liggen er nog geen twee jaar, maar worden alweer vervangen. Bussen hebben er te veel last van.

De lanen in de wijk Ouderzorg werden in 2014 ingericht als 30 kilometerzone. De drempels die toen in de straat werden gelegd, leiden tot veel klachten van buschauffeurs en -passagiers.

Volgens de gemeente zijn ze door het vele verkeer dat er overheen gaat steiler geworden. ,,Dit zorgt voor onaangenaam gehobbel en schade aan de bussen.’’

De drempels worden nu verwijderd en vervangen door betonelementen. Die hebben minder te lijden onder druk verkeer. Dat werk begint op 4 januari en gaat ruim drie weken duren.

De gemeente onderzoekt ook, hoe de verkeersveiligheid rond de Brede School tussen de Van Poelgeestlaan en de Vronkenlaan verbeterd kan worden. Veel buurtbewoners en ouders van schoolkinderen klagen daarover.

Bewoners van de Van der Marckstraat in dezelfde buurt klagen over sluipverkeer. In januari hoopt de gemeente de klagers te kunnen vertellen welke maatregelen zij gaat nemen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.