Nieuwe boten voor Parlevliet & Van der Plas

De nieuwe Emeraude, gedeeltelijk eigendom van P&P, in IJmuiden.

De nieuwe Emeraude, gedeeltelijk eigendom van P&P, in IJmuiden.© foto Marcel Koster

Pieter van Hove
Katwijk/IJmuiden

Voor de Katwijkse reder Parlevliet & Van der Plas (P&P) zijn het drukke tijden. Het bedrijf heeft twee nieuwe schepen in gebruik genomen.

Vorige week kwam de onder Engelse vlag varende ’Kirkella’ in de vaart. Deze trawler - met Hull als thuishaven - gaat kabeljauw vangen in de Barentszzee. De officiële doop van het schip is gepland in september. P&P had al een ’Kirkella’ (onder Spaanse vlag), maar dit schip is omgedoopt tot ’Bodario’ en heeft het Spaanse Vigo als thuisbasis.

Een tweede aanwinst is ’Emeraude’, een hektrawler die is gebouwd bij het Noorse Kleven’s Myklebust. Het schip heeft inmiddels zijn eerste visreis erop zitten en ligt nu in de haven van IJmuiden, de thuishaven van P&P, voor een inspectie.

’Emeraude’ is gedeeltelijk eigendom van P&P. De boot is van de Franse collega’s Euronor en Compagnie Des Peches uit Saint Malo in Bretagne, twee bedrijven waar P&P aandeelhouder in is. ’Emeraude’, die in oktober wordt gedoopt, vangt ook kabeljauw in de Barentszzee. De vis wordt aan boord gefileerd en is bestemd voor de Franse markt.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.