Rehobothschool ’zeer zwak’

Erna Straatsmae.straatsma@hollandmediacombinatie.nl
Alphen aan den Rijn

De reformatorische Rehobothschool in Alphen aan den Rijn is ’zeer zwak’. De 160 leerlingen tellende basisschool is onder intensief toezicht van de onderwijsinspectie geplaatst.

Veel leerlingen voelen zich onveilig op de school aan de Anna van Burenlaan, stelt de inspectie na een onderzoek in juni 2015. Kinderen zouden elkaar regelmatig slaan en schoppen elkaar vaak uitschelden.

In de klassen heerst veelal een onrustige sfeer en worden leerlingen op een ’onplezierige manier’ terechtgewezen, zo concludeert de inspectie. Dit alles zou er voor zorgen dat veel kinderen niet met plezier naar school gaan.

De directeur van de school, Arjan Harskamp, deelt de zorg over de slechte sfeer. Dat de Rehobothschool ’onveilig’ is, vindt hij echter overdreven. ,,Die conclusie is te kort door de bocht. De indruk wordt nu gewekt dat het in onze klassen altijd een puinhoop is.

Dat klopt niet. Als reactie op dit inspectierapport krijg ik juist veel steun van moeders die ons taarten komen brengen en ons een hart onder de riem willen steken. Zij vertellen ons dat hun kinderen wel graag naar de Rehobothschool gaan.’’

De problemen spelen volgens Harskamp niet op de Leiderdorpse Gomarusschool, met zeventig leerlingen, waar Harskamp ook directeur van is. ,,De onderwijsinspectie is daar op 10 november langs geweest en daar is een heel mooi rapport uit gekomen.’’

De onderwijsinspectie heeft dit nog niet gepubliceerd. ,,De beoordeling is ronduit prachtig’’, aldus Harskamp, die sinds maart directeur van beide scholen is.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.