Sloop Drechtbrug in N207 begint

Erna Straatsma
Leimuiden

Volgende maand begint de sloop en vervanging van de Drechtbrug (N207) in Leimuiden. De werkzaamheden leveren hinder op voor auto- en vaarverkeer.

De provincie Zuid-Holland voert de sloop en daaropvolgende nieuwbouw gefaseerd uit, om de hinder voor boten en automobilisten te beperken. Dat betekent dat eerst de ene helft van de brug wordt gesloopt en vervangen en daarna de andere helft.

Voor het vaarverkeer is de doorgang op de Drecht gestremd van 25 januari tot en met 24 maart. Aan de oostkant van de Drechtbrug komt een ponton in het water te liggen om woningen en bedrijven aan Vriezekoop Zuid bereikbaar te houden. Bewoners en bedrijven kunnen tijdens de werkzaamheden niet gebruikmaken van de wegen Vriezekoop Noord en Vriezekoop Zuid.

Een tweede stremming van de Drecht is waarschijnlijk nodig in de zomer, tussen 1 juli en 5 augustus.

Autoverkeer op de N207 moet de komende maanden rekening houden met hinder als gevolg van een beperkte doorgang. Automobilisten mogen ter plekke bovendien niet harder rijden dan vijftig kilometer per uur.

Voorafgaand aan de sloop vindt er een weekendafsluiting, op een nog onbekende datum, plaats op de N207 tussen de Vriezenweg en de Burgemeester Bakhuizenlaan. Dat weekend wordt gebruikt voor voorbereidende wegwerkzaamheden.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.