Jan van Gent ereburger van Zoeterwoude

Jan van Gent is ere-burger geworden van Zoeterwoude.

Jan van Gent is ere-burger geworden van Zoeterwoude.© Foto Hielco Kuipers

Laura Heerlien
Zoeterwoude

Jan van Gent is tot ereburger van de gemeente Zoeterwoude benoemd vanwege zijn belangeloze inzet voor de Zoeterwoudse gemeenschap.

Van Gent is blij verrast met de onderscheiding. Nietsvermoedend toog hij woensdagavond naar IJsboerderij De Jong voor de presentatie van zijn boekje ’In en om de boerderij van Zoeterwoude’. ,,Toen ik de burgemeester en wethouders in het publiek zag zitten begon het wel een beetje te kriebelen hoor. Die zouden toch niet alleen voor mijn boek komen?”

Dat bleek inderdaad niet het geval. Burgemeester Liesbeth Bloemen overhandigde Van Gent een oorkonde en het beeld ’ereburger’ van Agnes van Gent.

Jan van Gent is een van de grondleggers van de stichting Oud Zoeterwoude, die in 1969 werd opgericht. Van Gent is vanaf het eerste moment in tal van functies en diverse hoedanigheden nauw betrokken bij Oud Zoeterwoude, zo was hij onder andere vice-voorzitter. Vanaf 1971 is de Van Gent actief bij het Trimmersgilde: een genootschap van sportieve mannen die iedere vrijdagavond bijeenkomen op sportpark Haasbroek. Ook maakt hij al lang deel uit van de Commissie Straatnaamgeving in Zoeterwoude. Zijn inbreng daarin is door zijn historische kennis en interesse groot en betekenisvol.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.