’Menigte’ betaalt jubileumconcert Oranjevereniging

Roy Hazenoot
Voorhout

Oranjevereniging Voorhout gaat geld bij ’de menigte’ ophalen voor haar jubileumconcert. De organisatie mag dit jaar zeventig kaarsjes uitblazen en wil dat groots vieren.

Voor het gratis concert bij het Kerkplein in Voorhout is meer dan tienduizend euro nodig. Achtduizend hiervan wil de vereniging door middel van ’crowdfunding’ bij elkaar krijgen. Dat is een soort van online collectebus en betekent vrij vertaald ’menigtefinanciering’. Net als Facebook een internetuitvinding waar iedereen aan kan deelnemen.

Het concert is niet een standaard muziekfestijn. De naam die het evenement heeft gekregen, Oranje Proms, laat dit zien. Het is een lokale versie van de Night of the Proms in Ahoy Rotterdam, legt Paul Jochems van de Oranjevereniging uit. ,,Pop ontmoet klassieke muziek. Voor en door Voorhouters.’’ Op het grote podium brengen op 16 september harmonieorkest St. Cecilia, een popband, een koor van 130 leden en enkele solisten samen een mix van pop- en klassieke muziek.

Waar het bij collectebussen vaak om klein geld als vijftig cent of een paar euro gaat, gaat het bij deze actie om bedragen van tien, twintig, vijftig en honderd euro. Bij het laatste bedrag zijn twee kaartjes voor de afterparty inbegrepen. Mensen die voor een lager geldsom gaan, krijgen een eervolle vermelding en een staande ovatie van het orkest.

Morgen na afloop van de aubade voor Koningsdag op het Raadhuisplein start de inzameling. Daarna is er acht weken de tijd om het geld bijeen te brengen. Kijk op www.oranjeproms.nl voor meer informatie.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.