Achtervolging eindigt in Leiden

Achtervolging eindigt in Leiden / Foto: Volmedia

Achtervolging eindigt in Leiden / Foto: Volmedia

Leonie de Vries
Leiden

Getuigen zagen zaterdagavond op de A13 twee auto 's naast elkaar rijden en dingen uitwisselen via de geopende zijramen. Hierbij was de snelheid dusdanig dat andere automobilisten er omheen moesten rijden.

Toen de politie erachter kwam te rijden vluchtte beide wagens plotseling in de richting van Amsterdam over de A4. Tijdens deze rit werden er op verschillende plekken goederen uit de wagens gegooid. Vermoedelijk bewijsmateriaal.

Eén auto met een Frans kenteken werd tot stoppen gedwongen onderaan de afslag met de A4 op het kruispunt met de N11. De tweede wagen is later in de buurt van Amsterdam aangehouden.

De wagen met het frans kenteken is op het terrein van Rijkswaterstaat verder onderzocht. De verdachten zijn aangehouden.

Door een grootscheeps politieonderzoek werd het grootste gedeelte van de A4 voor verkeer afgesloten, slechts een rijbaan bleef beschikbaar voor verkeer waardoor er een korte file ontstond. De afsluiting was nodig omdat de politie onderzoek instelde naar wat er uit de voertuigen gegooid was.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.