Weer EK-limiet en Nederlands record Kamminga

Marcel Tabbers
Eindhoven

Arno Kamminga sloot zijn seizoen in stijl af tijdens de World Cup in Eindhoven. Voor Tamara van Vliet was de 100 meter vrije slag net even te lang om tot een goede prestatie te komen. De EK-limiet op de halve afstand was al binnen.

Door de resultaten op de World Cups van afgelopen week in Berlijn en Eindhoven verzekerden beide oud-zwemmers van De Columbiaan zich van een of meerdere startbewijzen in Kopenhagen. Daar is eind dit jaar – 13 tot en met 17 december - het Europees kampioenschap op de korte baan.

Zowel Kamminga als Van Vliet prezen de organisatie in Eindhoven vanwege de opzet in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. ,,Ik had niet verwacht dat het zo vol zou zitten en dat er zo veel sfeer zou zijn. Het was zo veel beter georganiseerd dan in Berlijn. En dat in mijn trainingsbad’’, liet Van Vliet trots weten. Kamminga kon het verhaal alleen maar bevestigen.

Schoolslagspecialist Kamminga zwom in de series van de 200 meter schoolslag een nieuw Nederlands record met een tijd van 2.04,74 minuten. Het was – na de 50 en 100 meter – het derde startbewijs voor het EK voor de 21-jarige Katwijker. In de finale lukte het hem niet nogmaals zich te verbeteren. De 2.05,50 minuten leverde een zesde plaats op.

Voor sprintspecialiste Van Vliet zat er geen persoonlijk record in op de 100 meter rugslag (1.03,40). ,,Die rugslag was bagger, maar op de 100 meter vrije slag zat ik met 54,79 nog redelijk dicht bij mijn persoonlijk record van 54,68. Ik ga nu eerst lekker op vakantie’’, aldus de 22-jarige Oegstgeestse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.