Van der Kooi zoekt kandidaten voor Senioren Belangen Zoeterwoude

Gerard van der Hoeven
Zoeterwoude

Voormalig CDA-raadslid Thea van der Kooi gaat er naar eigen zeggen helemaal voor. ,,Het is kort dag maar ik hoop dat het lukt om de partij Senioren Belangen Zoeterwoude tijdig van de grond te krijgen. Vervolgens ga ik kandidaten benaderen.”

Tijdens de laatst gehouden raadsvergadering gaf Thea van der Kooi aan haar politieke loopbaan te willen vervolgen met een eigen partij. ,,Ik moet nog heel veel administratieve zaken regelen. De partij moet officieel worden opgericht, dat moet notarieel worden vastgelegd. Daar ben ik druk mee bezig en heb er vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Kandidaten die namens Senioren Belangen Zoeterwoude op de kieslijst willen, heeft Thea van der Kooi nog niet. ,,Uiterlijk 5 februari 2018 moet de lijst bekend zijn. Ik heb dus nog even de tijd. Als er inwoners van Zoeterwoude zijn die zich willen inzetten voor onze gemeente en prioriteit leggen bij de doelgroep senioren, kunnen ze zich melden bij mij: telefoon 071-580 24 76 of theavanderkooi@hotmail.com.”

Van der Kooi heeft het CDA vaarwel gezegd omdat zij niet meer in aanmerking komt voor een plaats op de kandidatenlijst van de christendemocraten. Van der Kooi, raadslid sinds begin 2012, is 70 jaar. Zij vond dat zij de laatste jaren slechts werd gedoogd binnen de partij en ervaart haar afwijzing als leeftijdsdiscriminatie. Daarvan is volgens het CDA geen sprake. De partij heeft volgens fractievoorzitter Arjan Bakx weloverwogen gekozen voor vernieuwing en verjonging van de fractie. Volgens Bakx functioneerde Van der Kooi ’minimaal’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.