NK-zilver voor ritmische gymnasten Wilskracht

Hielke Biemond
Rotterdam

De perfecte lintoefening neerzetten en daarmee het publiek verrassen. Dat was het doel van de ritmische gymnasten van Wilskracht uit Alphen aan den Rijn. Dat lukte niet, maar als ‘troost’ mochten de gymnasten een zilveren medaille voor de hoepel/knots oefening mee naar huis nemen. ,,Een onverwacht cadeau’’, zei Berfin Ozcan.

Samen met haar teamgenoten Layal Storms, Melinda Ozcan, Dorrit Griffioen, Romi Grutzen en Suzanne van Dam traint ze tien uur in de week met lint, bal, hoepel, knots en touw. ,,Veel minder dan de concurrentie’’, vertelde Melinda Ozcan, die individueel in de senioren A-categorie vijfde werd. ,,Maar als we trainen, dan doen we dat goed.’’

De Alphense vereniging timmert hard aan de weg in de ritmische gymnastiek en behoort inmiddels tot de subtop van Nederland. De zilveren medaille die de seniorengroep in de categorie A won in Ahoy is een bevestiging.

Streng

,,Toch ging het niet zo goed als we hadden gehoopt. We wilden perfect zijn en dat waren we niet’’, aldus Storms, die streng was voor zichzelf en haar teamgenoten. ,,Jammer, want we hebben dit seizoen al beter gepresteerd’’, vond Berfin Ozcan.

Melinda Ozcan: ,,De plek maakt me niet zoveel uit, maar ik wil altijd het beste uit mezelf halen. Maar uiteraard is het wel hartstikke mooi dat we een zilveren medaille op een NK hebben gewonnen. Helemaal hier in Ahoy. Zoveel mensen op de tribune geeft iets extra’s. Volgend jaar komen we terug en dan gaan we voor twee foutloze oefeningen.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.