Nog piepkleine kans op titel voor Ter Leede en RCL

Welmoed de Lang
Vrouwenvoetbal

Ter Leede deed met de 0-2 winst op Fortuna ’54 wat het moest doen, maar het zag koploper DTS ’35 winnen van nummer drie Buitenveldert. De Sassenheimsen staan met een wedstrijd te gaan nog altijd drie punten achter de topklasser uit Ede.

,,Voor aankomende wedstrijd geldt hetzelfde als voor deze week. Zelf de punten pakken en hopen op een fout van DTS ’35. Maar ik acht de kans niet groot”, aldus trainer Wim Bouckaert, wiens elftal voor de verandering nu eens supersnel tot scoren kwam. Jill Wilmot rondde een door Daphne in ’t Veld opgebouwde aanval mooi af. Kort daarop misten de Limburgsen een strafschop, waarna de uiterst jonge thuisclub nauwelijks meer bij het Ter Leede-doel te vinden was. Kitty Susan scoorde een kwartier voor tijd uit een strafschop 0-2.

Ook RCL heeft na de 1-3 overwinning tegen Reiger Boys nog een kans op het kampioenschap in de hoofdklasse. RVVH en Jong Twente moeten volgende week dan niet verder komen dan een gelijkspel. ,,Maar wij hebben met de wedstrijd tegen Ter Leede II verreweg de lastigste tegenstander. Achteraf baal ik dat we het vorige week verspeeld hebben. Maar zelfs als we uiteindelijk vierde worden, verdienen de meiden nog een pluim”, aldus trainer Janet Griffioen.

Topscorer Marijke van der Berg, inmiddels goed voor 23 doelpunten, was met drie treffers de vrouw van de wedstrijd. De eerste twee maakte ze na een identieke diepe bal van Jill Gotink, de derde uit een soortgelijke dieptepass van Dominique van Wensveen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.