Toegangspoortjes dit jaar al in gebruik

Poortjes op Leiden Centraal © Archieffoto

Tim Bennebroek
leiden

De NS heeft besloten dat de eerste toegangspoortjes op Leiden Centraal al maandag 28 december dichtgaan. Reizigers en passanten hebben nog wel de keuze. De eerste paar weken is de helft van de poortjes in gebruik, de andere helft staat dan nog open.

Afgelopen week heeft de gemeente bezwaren tegen de poortjes verworpen en NS de nodige vergunningen verleend. Daardoor is er vrij baan om op Leiden Centraal de poortjes te sluiten.

De reden dat niet alle poortjes meteen dichtgaan, is dat de NS eerst het publiek wil laten wennen aan het feit dat de poortjes geopend moeten worden met een kaart. Dit kan de OV-chipkaart zijn, maar ook een zogenoemde passagepas.

Deze is bedoeld voor passanten die de hal gebruiken om van de centrumzijde naar de zeezijde van het station te komen, om bijvoorbeeld het LUMC of de universiteitsgebouwen te bereiken.

De poortjes gaan over een paar weken volledig dicht. De NS begint voordat ze allemaal gesloten zijn een campagne om alle gebruikers van Leiden Centraal te informeren op welke manier zij door de poortjes kunnen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.