Rabobank Roelofarendsveen sluit parkeergarage vanwege vloerconstructie

© ANP

ANP
ROELOFARENDSVEEN

De Rabobank sluit per direct zijn parkeergarage in Roelofarendsveen. De vloerconstructie is gecontroleerd en moet worden verbeterd. ,,We hebben op de locatie gekeken en bij de parkeerplaats zijn aanpassingen nodig. Dat was meteen duidelijk”, aldus de woordvoerder van de bank.

Aanleiding zijn de uitkomsten van het onderzoek naar de parkeergarage bij Eindhoven Airport die in mei grotendeels instortte. Het kantoorgebouw Rabobank Groene Hart Noord in Roelofarendsveen blijft gewoon in gebruik, meldt de bank.

Naar verwachting kan de garage over een paar weken weer open. Tot die tijd is er een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor klanten.

De Eindhovense parkeergarage in aanbouw stortte in door een constructiefout in de vloer. In Nederland staan mogelijk honderd tot 150 gebouwen met zulke vloeren, liet branchevereniging VN Constructeurs al weten.

Gebouwen die om die reden eerder preventief op slot gingen zijn onder meer een school in Sliedrecht, een bedrijvenpand in Vlissingen en een gebouw van de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.