Versperring Leidseweg treft recreant

Versperring Leidseweg treft recreant archieffoto

Redacteur Rijn en Veen
Oude Ade

Een complete wegafsluiting, een wirwar aan borden en geen pendelbusje richting Leiden. Eigenaren van campings en jachthavens aan de Boekhorsterweg zijn op z’n zachts gezegd niet zo blij met de afsluiting van de Leidseweg in Oud Ade. Die wordt deze zomer drastisch aangepakt.

,,Normaal gesproken staat mijn camping rond deze tijd vol. Nu is slechts de helft van de plekken gevuld’’, zegt Hans van der Hulst, mede-eigenaar van camping Spijkerboor. Zijn camping ligt op grondgebied van gemeente Teylingen, net als drie andere campings en twee jachthavens. De toegangswegen zijn in handen van Kaag en Braassem.

,,Er staat een wirwar aan borden, terwijl niet duidelijk wordt aangegeven dat de campings gewoon bereikbaar zijn. Als ik als recreant langs zou komen, zou ik mooi de andere kant op rijden. Terwijl wij het juist ook moeten hebben van passanten’’, zegt Van der Hulst. ,,Er is door de gemeente gekozen voor de zomervakantie. Daar heb ik alle begrip voor, maar wij moeten het hebben van deze twee maanden.’’

Ook de 80-jarige Leen Schlosser, al 49 jaar havenmeester van jachthaven Spijkerboor, is boos. Als booteigenaar is hij aangewezen op de bus. ,,Er rijdt een pendelbus tussen de rooms-katholieke kerk van Oud Ade en de Koppoellaan in Rijpwetering. Maar er rijdt geen bus richting Leiderdorp en Leiden. Als ik boodschappen wil doen, moet ik zo’n vijf kilometer lopen naar de eerstvolgende halte.’’

Bij bushalte Molenbrug, aan de andere kant van de wegversperring, worden mensen doorverwezen naar de pendelbus richting Rijpwetering. ,,Die kun je niet bereiken, aangezien de weg compleet is afgesloten’’, zegt Schlosser verbouwereerd.

Voor een busje richting Leiden is bij gemeente Kaag en Braassem geen geld beschikbaar. ,,Volgens busmaatschappij Arriva maakt in het hoogseizoen slechts één persoon per half uur gebruik van de bus’’, zegt een woordvoerder. Om de toeristen tegemoet te komen, is er inmiddels een puinbaan aangelegd die fietsers en voetgangers kunnen gebruiken als er niet wordt gewerkt.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.