Acht keer winst op rij voor Quick Boys [video]

Hennie Kanbier
Katwijk

Quick Boys heeft alle reden om met een goed gevoel terug te blikken op de eerste seizoenshelft. Weliswaar moet de koppositie worden gelaten aan Noordwijk, maar de brigade van Jan Zoutman is de voorbije twee maanden nadrukkelijk in het juiste spoor gekomen. Hoek werd de achtste tegenstander op rij in competitieverband die de Katwijkse titelkandidaat voor moest laten gaan (2-1).

Vorig seizoen was aartsrivaal Katwijk al in geen velden of wegen meer te zien in de winterstop en bedroeg de achterstand liefst veertien punten. Nu heeft Noordwijk slechts één punt meer op de teller staan, gevoed door het feit dat Quick Boys het seizoen met zeven punten uit vijf wedstrijden stroef opende.

Daarna is het gaan lopen bij de blauwwitten en ligt het puntentotaal halverwege acht punten hoger dan in het vorige seizoen.

Geen pretje

Tegen Hoek, dat tot nu toe niet kon imponeren in de hoofdklasse B, liet Quick Boys op de openingsfase na zien dat het aan vertrouwen heeft gewonnen en dat het voor opponenten weer geen pretje is om op bezoek te komen op Nieuw-Zuid. Met een 2-0 ruststand werden de Zeeuwen gespaard, maar leek er in elk geval niets te halen voor de ex-topklasser.

Zoals gezegd was de openingsfase nog niet overtuigend, maar nadat Mohamed El Osrouti de score had geopend, na voorbereidend werk van de sterk spelende Milan Hoek, pakte de thuisploeg de regie. Dit met goed combinatievoetbal, waarbij de driehoekjes niet van de lucht waren.

Anthony Bentem bracht Quick Boys kort voor rust, de verdediger scoorde een week eerder tegen Xerxes/DZB ook al, op een verdiende 2-0 voorsprong. Daarmee gaf hij Gerard Aafjes, Yordi Teijsse en Robert Steemers een lesje in effectiviteit. Het trio had Hoek al op  een veel grotere achterstand kunnen zetten.

Slordig

Na de pauze was de schwung er geruime tijd uit bij de nummer twee van de ranglijst. Een laconieke houding nam de overhand en zelden rolde er nog een vlotte aanval uit. Het slordige spel resulteerde ook nog eens in de 2-1 van Guillaume Clinkcemaillie en dat leidde tot het nodige gemor vanaf de tribunes.

Op zich een goed teken, want er wordt stilaan weer meer verwacht van de hoofdmacht. Dit gebaseerd op de ijzersterke reeks na de thuisnederlaag tegen Noordwijk van ruim twee maanden terug.

Heel gevaarlijk werd Hoek overigens niet. Niet verwonderlijk ook, want de gasten scoorden in de zes uitbeurten voor de slotdag nog geen goal op vreemde bodem. Toch bleef het spannend tot in de extra tijd. Vooral ook omdat Jerghinio Sahadewsing een kans op de 3-1 aan zich voorbij liet gaan en Teijsse een kopbal niet voldoende kracht kon meegeven.

Opluchting

Uiteindelijk was er wel sprake van enige opluchting over de tiende overwinning van het seizoen en optimisme richting de titelrace. Middenvelder Hoek: ,,We gaan het Noordwijk nog heel lastig maken. Dat geloof is er bij ons.” Quick Boys leidt de dans in de tweede periode en de kloof naar nummer drie is opgelopen naar zes punten. Quick Boys zit er sinds langere tijd weer warmpjes bij.

Quick Boys-Hoek 2-1 (2-0). 12. El Osrouti 1-0, 41. Bentem 2-0, 62.Clinckemaillie 2-1. Scheidsrechter: Henshuijs. Toeschouwers: 1800.

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, Hoek, Aafjes, Shadewsing, Steemers (77.Driebergen), Teijsse, El Osrouti (79.Gillissen)

(App-gebruikers zien een video hier)

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.