Miljoen voor de plassen

Miljoen voor de plassen

Redacteur Rijn en Veen
woubrugge/nieuwkoop

Bij de Nieuwkoopse plassen en de Dorpskerk in Woubrugge kan de vlag uit. Ze hebben allebei een fikse subsidie in de wacht gesleept.

Voor het onderhoud van de plassen komt één miljoen euro los vanuit Brussel. De kerk ontvangt in het kader van monumentenbeheer 175.000 euro van de provincie Zuid-Holland.

Natuurmonumenten en de provincie dienden eerder een verzoek in bij de Europese Unie, voor het verbeteren van de natuur op en rond de Nieuwkoopse plassen. Zuid-Holland had daar zelf 350.000 euro voor over, ’Europa’ vulde dat bedrag aan tot een miljoen, zo is gisteren bekendgemaakt. Dat bedrag wordt onder meer gebruikt voor het behoud van het veenmosrietland. Dat is door de subsidie voor de komende zes jaar gegarandeerd.

Zuid-Holland rammelde nog vaker met de buidel. Zo is 1,5 miljoen euro uitgetrokken voor een aantal rijksmonumenten in de provincie. Daarvan gaat 175.000 euro naar het onderhoud van de Dorpskerk in Woubrugge. Met als voorwaarde dat de kerk ook nog elders, of uit eigen zak, een bedrag toevoegt van ongeveer een ton.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.