Invuloefening

Hielke Biemond

Namens uw mooie krant, en dus eigenlijk namens u daar, mag ik dit jaar wederom meestemmen op de seizoensprijzen in de basketbaleredivisie. Zullen we het formulier even samen invullen?

Schuif een stoel aan en pak er een lekker drankje bij. Die muziek staat altijd op als ik zit te tikken. Hoezo opa? Ventura Highway van America en straks een beetje Boz Scaggs. Lekker toch? U wilt mij natuurlijk zo veel mogelijk Leidse namen laten invullen maar laten we het toch vooral objectief bekijken. Ik heb het idee dat ZZ voldoende aan de beurt komt.

In dit vakje moeten we onze keuze voor de scheidsrechter van het jaar noteren. Ik zeg: Antio Sinterniklaas. Niet meteen zo schelden, hij handelde naar eer en geweten in de bekerfinale. Het is niet zijn schuld dat we een paar jaar achterlopen met het gebruik van beelden en dat niet alle klokken kunnen worden teruggezet in tienden van een seconde. Wist u dat op het EK er een soort microfoontjes op de fluiten van de arbiters zat, zodat de klok meteen stopt als er wordt gefloten? Ben je niet meer afhankelijk van de vingervlugheid van de klokbediener. Ieder geval, hij was zeker de opvallendste scheids en ook gewoon de beste die we nu hebben. Wat zegt u? Wat is niet zo moeilijk…?

Worthy de Jong

We slaan een paar categorieën over voor nu, ik vul straks wel wat in. Siem Willems, staat genoteerd.  Zullen wij het All Star en All Defense team, coach van het jaar en de MVP doen? We beginnen met de beste vijf verdedigers. Roept u maar. Mo Kherrazi, uiteraard. Was ook mijn eerste keus. Worthy de Jong? Check. Thomas Koenis? Zeker! Nu mogen de andere clubs ook meedoen. Stefan Wessels van Den Bosch op de andere forwardplek en Sean Cunningham van Donar als guard? Die zouden allemaal voor Oranje mogen uitkomen inderdaad.

Tien jaar geleden waren Darnell Hinson, Travis Young, Leon Rodgers, Chris Woods en Travis Reed de all stars. Goed stel, dat kunt u wel zeggen. Vijf Amerikanen ook hè? Wij doen het ietsje Hollandser stel ik voor. Worthy en Mo, sowieso. Ja, het is voor ons niet heel gunstig dat Lance Jeter er weer bij is in Groningen, en hij scoorde zoals Eddy dat zei ‘van buiten het terrein’ tegen ZZ, en ik vind Cashmere Wright ook geweldig maar toch hoort Jeter in dit team, want hij heeft een behoorlijke impact op Donar sinds hij er weer is.

Zorgwekkend

We mogen Zwolle dit jaar zeker niet vergeten, zoals we donderdag hebben gemerkt. Dat was redelijk zorgwekkend, ja. In onze eigen schuur nog wel. Nou, schenk nog maar eens in en kies een Zwolse ster. Tyson Hinz? Deal!Op de centerpositie zeker Dejan Kravic van onze Bossche vrienden. Goed, hij is uiteindelijk niet zo dominant als we allemaal hadden gedacht, maar pas op als de play-offs straks beginnen. Lastige klant.

Nee, u krijgt me niet omgepraat. Ik kies Herman van den Belt als coach van het jaar en hoop hem daarmee ooit naar Leiden te lokken. Zwolle kwam donderdag 14 punten achter in Leiden en Van den Belt verblikte of verbloosde niet. Alsof-ie wist dat het Leidse vuur spoedig zou doven. Goed bezig Herman, zou je bijna zeggen.

Kritische geluiden

Het heeft er alle schijn van dat Collins, Beck, Van Helfteren, Gibson en Boxley gezelschap krijgen als Leidse MVP’s. Van Worthy de Jong, die wij hier ook keurig invullen. Gelukkig was zijn game tegen Zwolle niet exemplarisch voor dit seizoen. Er waren hier en daar zelfs wat kritische geluiden te horen, en dat was niet nodig na zo’n seizoen. Dat hij weer 40 minuten moest maken, vond ik niet handig.

Was pakweg acht minuutjes Kasper Averink nou zo erg geweest? Nee toch? Ten eerste is Averink een contractspeler en zou hij dus inzetbaar moeten zijn, en ten tweede lijkt het ons hier onverstandig om De Jong weer op te branden voordat de play-offs beginnen. Want we zitten hier wel gezellig dit formulier in te vullen, en het Worthy van harte te gunnen, maar we gaan straks wel als nummer drie de play-offs in. Laten we nog maar wat drinken.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.